Европейската комисия предложи днес да се отпуснат 119,7 милиона евро за пряко подпомагане

...
Европейската комисия предложи днес да се отпуснат 119,7 милиона евро за пряко подпомагане
Коментари Харесай

ЕК предлага да се отпуснат 11 млн. евро на земеделците ни

Европейската комисия предложи днес да се провиснал 119,7 милиона евро за директно подкрепяне на земеделците в България, Германия, Естония, Италия и Румъния, засегнати от неподходящи естествени феномени напролет и началото на лятото на тази година. Предвижда се нашата страна да получи 10,9 милиона евро от общата сума, Германия - 46,5 млн. евро, Естония - 3,3 млн. евро, Италия - 37,4 млн. евро и Румъния - 21,6 млн. евро.

В известието се добавя, че посочените суми може да бъдат допълнени с до 200 % от националните бюджети. Предвижда се помощта да бъде отпусната до 30 април догодина. До края на тази година страните би трябвало да оповестят на Европейска комисия изискванията за разпределяне на помощта. Уточнява се, че предлагането на комисията следва да получи утвърждението на всички страни от Европейски Съюз при започване на октомври.

Комисията отбелязва, че бюджетът на Европейски Съюз за земеделие до 2027 година включва 450 милиона евро годишно за справяне със разстройства на пазара или изключителни събития, засягащи производството. В известието се регистрира, че България беше наранена от суша това лято, която навреди на  пролетните насаждения, изключително на царевицата и слънчогледа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР